19.03.2021

Donacija kompanije „Vezuv-Volcano“ Institutu za bolesti djece Podgorica

Izvor:

budva-Montenegro budva-nightlife beach budva-tourist-organization budva-beach

Kompanija „Vezuv-Volcano“ posebnu pažnju posvećuje društveno odgovornim projektima koji se između ostalog ogledaju u pomoći najmlađima.


Današnja donacija Institutu za bolesti djece predstavlja još jednu potvrdu naše opredijeljenosti da budemo društveno-odgovorna kompanija i da pomažemo zajednici u kojoj poslujemo. Svjesni trenutne situacije i svih izazova s kojima se suočavaju naše zdravstvene ustanove, naš izbor je bio Odjeljenje za hematoligiju i onkologiju i igraonica Instituta. Donacija se sastoji od jednog Smart TV, laptopa , kao i 4 iPad8 tableta, izjavila je direktorica marketinga i korporativnih komunikacija Lena Bošković.


„Na tabletima se nalaze i kompletno snimljene dječije predstave Gradskog pozorišta iz Podgorice tako da im dugujemo veliku zahvalnost što su dio ove priče kao i njihovom a po malo i našem glumcu Božu Zuberu. Nećemo stati na ovome,  planiramo  da produciramo snimanje čitanja bajki i priča za laku noć, tako da će tableti biti stalno dopunjavani, a naši dragi mališani moći će da ih premijerno odgledaju. Saosjećajući sa „malim“pacijentima i njihovim porodicama nadamo se da će im ova donacija učiniti boravak što prijatnim i da ćemo na ovaj način pokušati da im ublažimo situaciju u kojoj su se zbog bolesti našli. Budući, da sjutra počinje proljeće, sjutra je i Međunarodni dan sreće koji se obilježava da podstakne ljude na sreću i smijeh, nadamo se da ćemo ovim poklonom malim hrabrim junacima izmamiti osmijeh i bar malo im vratiti osjećaj radosti i sreće.


20. mart ujedno postaje „GIVING DAY“ naše kompanije i poklanjanje na ovaj dan ubuduće će biti tradicija saopštila je Bošković .


Donaciju je u ime Instituta za bolesti djece Podgorica primio direktor Instituta dr Saša Radović koji je istakao da je Kompanija Vezuv pokazala empatiju prema najmlađim pacijentima.


"Kompanija Vezuv pokazuje da nova realnost koju nam je nametnuo koronavirus ne treba da bude smetnja za empatiju prema najmlađim pacijentima i za njihovo srećno djetinjstvo, uprkos određenim bolestima kroz koje prolaze. U ime Instituta za bolesti djece, Kliničkog centra Crne Gore izražava zahvalnost za gest uz poštovanje prema planovima koje pokazuju i poštovanje koje podgoričko pozorište planira da realizuje", rekao je dr Radović.


Drago nam je da je Gradskog pozorišta Podgorica dio ove humane akcije koja dolazi i kao najava Međunarodnog dana pozorišta za djecu i mlade koji se obilježava 20.marta, izjavio je glumac Božo Zuber i dodao da će mališani Instituta već sjutra u 12h na doniranim tabletima moći da pogledaju predstavu „Snježna kraljica“.  

beach budva-weather budva-beach budva-hostels budva-camps

Podijeli