06.08.2021

Kompanija „Vezuv-Volcano“ donirala 9000€

Izvor:

budva-hostels budva-sea budva-weather budva-caffes budva-Montenegro

Kompanija „Vezuv-Volcano“ posebnu pažnju posvećuje društveno odgovornim projektima koji se između ostalog ogledaju u pomoći najmlađima.

Donacija Institutu za bolesti djece Podgorica, Opštoj bolnici „ Danilo I „ na Cetinju  i Opštoj bolnici Bijelo Polje predstavlja još jednu potvrdu naše opredijeljenosti da budemo društveno-odgovorna kompanija i da pomažemo zajednici u kojoj poslujemo. Svjesni trenutne situacije izazvane COVID-19 i svih izazova s kojima se suočavaju naše zdravstvene ustanove, naš izbor je bio da novčana sredstva koja su prikupljena u okviru naše akcije „Dnevna humana doza“ budu opredijeljena za rekonstrukciju pedijatrijskih odjeljenja navedenih ustanova- izjavila je direktorica marketinga i korporativnih komunikacija Lena Bošković.

Naime, tokom evropskog prvenstva u fudbalu EURO 2020 realizovali smo društveno odgovornu akciju „Dnevna humana doza“ u okviru specijalne emisije „Volcano erupcija, koja se emitovala na televiziji NOVA M.

Podsjetimo , početni humanitarni fond je iznosio 5.400 eura, tako da su gosti emisije- poznate ličnosti iz javnog života imale mogućnost da značajno uvećaju iznos, prognozirajući ishode i rezultate utakmice prvenstva. Na kraju humanitarni fond akcije „Dnevna Humana doza“ dostigao je 9.000 eur. Novčani fond će biti podijeljena na tri dijela, tako da će svakoj od ustanova biti donirano po 3000 eur.

Namjera nam je da ovom donacijom pošaljemo jasnu poruku da  kompanija „Vezuv-Volcano“ ima senzibiliteta prema onima kojima je pomoć i najpotrebnija.                               Kao kompanija imamo za cilj da što češće sprovodimo ovakve aktivnosti i da time motivišemo i druge kompanije da pruže pomoć onima kojima je najpotrebnija .

Donaciju je u ime Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore primio v.d. direktor dr Velibor Majić  koji je, zahvaljujući se na donaciji, istakao da će se sredstva upotrijebiti za rekonstrukciju dijela Pedijatrijskog odjeljenja i za poboljšanje uslova boravka i rada zaposlenih i pacijenata.

„Nadam se da ćemo biti svi bolji i zadovoljniji i da ćemo učiniti sve da naši najmlađi pacijenti imaju što bolje uslove boravka u Institutu“ kazao je dr Majić.

 

Ispred OB „Danilo I“ i OB Bijelo Polje donaciju su primile pomoćnica direktora dr Suzana Ivanović i dr Adrijana Kočović koje su se zahvalile kompaniji Vezuv -Volcano na donaciji.

Podijeli