04.05.2023

Obilježen Međunarodni dan vatrogasaca uz vrijednu donaciju kompanije “Vezuv – Volcano”

Izvor:

budva-hotels budva-hostels budva-sea montenegro budva-events

U Službi zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje danas je obilježen Međunarodni dan vatrogasaca uz prigodnu svečanost primopredaje donacije kompanije „Vezuv-Volcano“, u vrijednosti od 14.500 eura.

Zamjenik gradonačelnika Miloš Mudreša zahvalio se u ime Prijestonice Cetinje na vrijednoj donaciji opreme koja je, kako je istakao, odraz istinskih vrijednosti, velikodušnosti i predanosti pomaganju lokalnoj zajednici.

“Vatrogasci su naši heroji svakog dana, spremni da rizikuju svoje živote kako bi zaštitili nas, naše porodice i imovinu, a donacija opreme koju ste obezbijedili ne samo da će im pomoći da još bolje i sigurnije obavljaju svoj posao, već će i poboljšati sigurnost cijele zajednice. Ovakva vrsta saradnje između kompanija i javnih službi predstavlja ključni element u razvijanju snažnog i ujedinjenog društva, a donacija kompanije “Vezuv – Volcano” ne samo da pokazuje posvećenost zajednici, već i viziju za bolju budućnost”, zaključio je Miloš Mudreša.

Iskazujući zadovoljstvo što današnja donacija dolazi na Međunarodni dan vatrogasaca, direktorica marketinga i korporativnih komunikacija Lena Bošković istakla je da kompanija „Vezuv - Volcano“ posebnu pažnju posvećuje društveno odgovornim projektima, te da današnja donacija Službi zaštite i i spašavanja Prijestonice Cetinje predstavlja još jednu potvrdu opredijeljenosti da budu društveno odgovorna kompanija i da pomažu zajednici u kojoj posluju.

“Svjesni situacije i svih izazova s kojima se suočavaju naši vatrogasci i spasioci, odlučili smo da donacija bude usmjerena za nabavku 27 kompleta novih vatrogasnih zaštitnih odijela za gašenje šumskih požara, kao i požara u stambenim zonama. Vjerujemo da će današnja donacija dati podršku Prijestonici Cetinje da se uspješnije suočava sa požarima znajući da ide požarna sezona, a pripadnicima Službe zaštite i spašavanja u mnogome značiti u budućim intervencijama, gdje ni u jednom trenutku ne zaboravljaju na humanost i hrabrost kao svoj moralni kodeks”, istakla je Lena Bošković.

Na današnjoj svečanosti, vatrogascima Dejanu Vukadinoviću i Radu Markoviću dodijeljene su plakete za nesebično zalaganje za razvoj i unapređenje rada Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje, koje će se od ove godine dodjeljivati na Međunarodni dan vatrogasaca istaknutim pojedincima ove humane profesije.

“Naša jedinica osnovana je 1882. godine i jedna je od najstarijih u Crnoj Gori. Decenijama unazad poznati smo po požrtvovanom radu, spremnosti da uvijek pomognemo i nesebično mogu reći da obavljamo jedan od najhumanijih, ali ujedno i najtežih poslova“, kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje Miloš Ćećanović.

On se zahvalio kompaniji „Vezuv – Volcano“ na opremi koja će doprinijeti još efikasnijem radu cijele Službe, kao i Prijestonici Cetinje na nesebičnoj pomoći uz koju su nedavno renovirali Vatrogasni dom i servisirali vozni park.

 

budva-camps budva-food budva-yacht budva-beach-bar budva-hostels

Podijeli