21.09.2023

Igraj košarku - Kompanija “Vezuv-Volcano” donirala koševe OŠ “Savo Pejanović”

Izvor:

budva-marina budva-hotels budva-beach budva-events budva-beach-bar

Kompanija „Vezuv -Volcano“ posebnu pažnju posvećuje društveno odgovornim projektima i prepoznata je kao kompanija koja u kontinuitetu ulaže u sport.


Donacija OŠ „Savo Pejanović“ predstavlja još jednu potvrdu naše opredijeljenosti da budemo društveno -odgovorni i pomažemo zajednici u kojoj poslujemo. Kako je septembar bio u znaku košarke, tačnije SP u košarci, odlučili smo da naša društveno odgovorna akcija pod sloganom „ Igraj košarku “ bude posvećena obnavljanju košarkaških terena , tako da smo u okviru akcije, OŠ „Savo Pejanović“ donirali 2 koša i određeni broj košarkaških lopti.

„Vjerujemo da će se novim koševima obezbijediti uslovi da se može igrati kvalitetna košarka, a ujedno i da će se poveća broj učenika koji bi bili zainteresovani za ovaj sport, jer znamo da osnovne škole su pravi rasadnici talenata“, istakla je direktorica korporativnih komunikacije grupacije Vezuv Lena Bošković.

Direktor OŠ „Savo Pejanović“, Zoran Đukić zahvalio se na donaciji , istakavši da je svaka pomoć koja doprinosi unapređenju i afirmaciji naših sportskih talenata, sporta u školama dobrodošla. „Ovaj sportski teren je jednako važan kao što je važna školska učionica, laboratorija fizike, hemije, biologije. I ovdje na ovom prostoru, odrastaće naši učenici i učiti važne životne lekcije, važne životne vještine, kako bi uz čari igre i sportskog nadmetanja postali dobri i moralni ljudi“, kazao je Đukić.   

Svojim prisustvom događaj su uveličali legendarni košarkaš i bivši učenik škole Žarko Paspalj i crnogorski košarkaški reprezentativac Igor Drobnjak.

Sve za djecu i potrebno je da daš djeci mogućnost da nešto koriste, da budu srećna. Ništa bolje od toga ne može da se uradi. Ovo su lijepe slike. Ima mnogo dobrih ljudi koji su spremni da to urade, potrebno je samo malo organizacije, volje i želje da ih neko uputi šta je potrebno za zajednicu. „ Mislim da 40 godina nisam bio u ovom dvorištu , gdje sam napravio prve korake. Igrao sam u timu škole, čak negdje imam i školski žurnal iz tog perioda sa fotografijama iz, ja mislim , šestog razreda, sa cijelom tom ekipom. Budi se nostalgija, lijepo se vratiti , iako, nažalost shvataš da vrijeme brzo prolazi“ izjavio je Paspalj .

Košarkaš crnogorske reprezentacije Igor Drobnjak je istakao da svako novo igralište znači mnogo za djecu, posebno u današnje vrijeme. „ I ja sam počeo u školskom dvorištu, provodili smo mnogo vremena na terenima i to mi je kasnije puno značilo. Nikome na početku nije cilj da dođe do nekih visina, najvažnije je da se djeca zabavljaju i uživaju u igri“. 

„Sport mora da bude jedna dobra slika za našu državu i mlade ljude. Ima toliko talentovane djece i dobro je da imaju sve uslove za dalji napredak. Ovo je jedna lijepa akcija koja bi mogla da ide u više pravaca. U narednom periodu očekujemo da se realizuje donacija Ministarstva sporta i mladih koja obuhvata postavljanje tartan podloge za košarkaški teren i kupovinu sportskih rekvizita, istako je Dragan Drobnjak ispred Savjeta roditelja škole

Namjera kompanija „Vezuv – Volcano“ je da društveno odgovornu akciju „Igraj košarku“ proširi i na druge škole. 

beach budva-tourist-organization budva-hostels budva-food budva-yacht
budva-yacht budva-beach-bar budva-caffes budva-hostels budva-tourist-organization

Podijeli